Milletvekili Yüksel'in Ölümünün Ardından Basına Yansıyan İddialara Belgeli Yalanlama

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, Gaziantep milletvekili Abdülkadir Yüksel’in ölümünün ardından haklarında çıkan bazı iddiaları yalanlayarak, olayı yargıya taşıdı.

Milletvekili Yüksel'in Ölümünün Ardından Basına Yansıyan İddialara Belgeli Yalanlama
Belediye Başkanı M.Faruk Pınarbaşı, geçtiğimiz günlerde ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel için başsağlığı mesajı yayınlamadığı, cenazesine katılmadığı ve belediyenin taziye çadırı vermediği yönündeki iddiaların yer aldığı basın ve yayın kuruluşları hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı’nın gerek kendisine ait facebook ve twitter hesabından, gerekse Birecik Belediyesinin facebook ve twitter sayfasından yapılan paylaşımlar da belgeleriyle yer aldı. Asılsız olduğu ifade edilen iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılılığına verilen şikayet dilekçesinin ekinde sosyal medya paylaşımlarına ait 20 adet belge yer aldı.

Başsağlığı mesajı yayınlandı

Belediyeden yapılan açıklamada, karalama kampanyası olarak nitelendirilen iddiaların aksine Milletvekili Abdülkadir Yüksel’in vefat ettiği gün Belediye Başkanı Pınarbaşı’nın kendi sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştığı vurgulandı. Başkan Pınarbaşı mesajında, “Gaziantep Milletvekili Sn. Abdülkadir Yüksel, ani bir kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdiği açıklandı.

Başkan Pınarbaşı’nın mesajı Birecik Belediyesinin sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldığı vurgulandı.

Gece 02.45’de paylaşım yapıldı

Açıklamada, aynı günün gecesinde ise Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Kaymakam Kadir Perçi ile birlikte hazırlıkları denetleyen Başkan Pınarbaşı, törende herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için tüm ekibini seferber ettiğine de dikkat çekildi. Açıklamada, tören hazırlıklarına ilişkin paylaşımlar da gece saat 02.45’de Birecik Belediyesinin resmi sosyal medya sayfaları ile Başkan Pınarbaşı’nın sosyal medya hesapları üzerinden yapıldığı da duyuruldu.

Dakika dakika belgelendi

Cenazenin yapılacağı gün de sosyal medyadan paylaşım yapan Birecik Belediyesi ve Başkan Pınarbaşı’nın sosyal medya sayfasında taziye yerinde yapılan incelemeye ait fotoğraflarla yer verildiği hatırlatılan açıklamada, cenaze töreni ve cenaze töreninden sonra taziye evindeki ziyaretlerin de dakika dakika paylaşıldığı bilgisi de yer aldı.

Gaziantep, Şanlıurfa ve Haliliye yer istedi

Açıklamada Birecik Belediyesi’ne ait bir adet taziye çadırı bulunması ve oluşan aşırı kalabalık nedeniyle tek çadırın yetersiz kalacağı düşüncesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Haliliye Belediyesi, Birecik Belediyesinden taziye çadırı kurulması için yer gösterilmesini istediğine de yer verilen açıklamada, taziye çadırı açmak için talepte bulunan belediyelere de yer gösterildiği ifade edildi.

Suç duyurusundan özet

Birecik Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Çopur imzasıyla Birecik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Savcılılığına yapılan suç duyurusunda ise şu ifadelere yer verildi: “Birecik Belediye Başkanımız M. Faruk Pınarbaşı hakkında asılsız, gerçeğe aykırı yazılar yayınlanmıştır. Bu haberler tümüyle asılsızdır. Belediye başkanımızı karalamaya yöneliktir. Ekte yer alan belgelerden de anlaşılacağı üzere Belediye Başkanımız M. Faruk Pınarbaşı, gerek belediyemizin internet sitesinden, gerek facebook ve twitter hesaplarından taziye mesajı yayınlamış, cenaze merasimine katılmış, cenaze için gerekli çalışmaları yapmış, bunları da Birecik Belediyesinin sosyal medya hesapları ve şahsi sosyal medya hesapları üzerinden yayımlamıştır. Kaldı ki taziyenin yapıldığı Muhittin Aykılıç Taziyeevi Birecik Belediyesine aittir, her türlü taziye ihtiyacı Birecik Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Ayrıca Birecik Belediyesi tarafından taziye çadırı da kurulmuştur. Belirtilen sebeplerle gerçeğe aykırı yayın yaparak suç işleyen söz konusu yayın kuruluşlarının TCK’nın ilgili hükümleri gereği cezalandırılması için haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz.”
Kaynak: İHA