Mezitli'nin Zeytinli Caddesi Zeytin Fidenlarıyla Donatıldı

Mezitli Belediyesi, Zeytinli Caddesi’ni adına yakışır bir şekilde zeytin fidanlarıyla donattı. Zeytin ağaçlarının vereceği ürünler kadın istihdamında kullanılacak.

Mezitli'nin Zeytinli Caddesi Zeytin Fidenlarıyla Donatıldı
‘3 Ekim Soroptimistlik ve Dostluk Günü’ etkinlikleri kapsamında, Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından oluşturulan “Dostluk Zeytinliği” açıldı. Zeytinli Cadde’de 207 fidanın dikildiği Dostluk Zeytinliği’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç Şanlı, koruluğun çevre için önemi olduğu kadar kadın istihdamına sağladığı destek dolayısıyla da çok özel olduğunu söyledi.

Sevinç, “Buradaki Zeytin ağaçlarından 10 kadınımız istihdam sağlayacaklar” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da bulundukları caddenin adının Zeytinli Caddesi olmasına rağmen zeytin ağacı olmadığına dikkat çekerek, “İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü bizlere yabancı olmayan kuruluşlar. Daha önceleri de iki ayrı mekanda jakaranda korulukları oluşturmuşlardı. Şu anda 36 tane jakaranda koruluğumuz var. İçelin en hızlı gelişen ilçesiyiz ama güzel ve sağlıklı bir gelişme oluyor. Bu bölge Mezitli’nin en hızlı gelişen bölgelerinden birisi. Amacımız, imar planında yeşil alan gözüken tek bir metrekare yeri ranta bırakmayarak, bu alanları jakaranda korulukları ve parklarla vatandaşın hizmetine sunmak. Yarınlarda buraların ranta açılmaması için mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

Bu alandaki zeytin ağaçlarını İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübünün aldığını belirten Tarhan, “Biz de kendilerine bu güzel doğa ve çevreyi koruyan projeleri için teşekkür anlamında iki tane büyük zeytin ağacı hediye ettik. Ben o yüzden kendilerine duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. İleriki zamanlarda bu bölgede teslim alacağımız amfi tiyatromuz da var. Hızla gelişen kentimiz için projelerimize devam edeceğiz. Biz her zaman çevreye, doğaya duyarlı, Atatürk ilkelerine inanan, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanlarla ortak paydada buluşacağız ki, ülkemizin büyümesini ve gelişmesini sağlayacağız. Dostluk Zeytinliğine katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA