Mardin'de Belediye Çalışmaları

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 180 kırsal mahalleye çocuk parkı yapacak.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, kent genelinde çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaların, "Çocuk gülerse şehir güler" projesi kapsamında yapıldığını belirtti.

Vatandaşların ümit ettiği bir Mardin’i tesis etmek için çaba verdiklerini anlatan Yaman, "Bu nedenle her yaş grubuna hitap eden projelere ve ilimizin sorunlarını kökten bitirecek işlere imza atmaktayız. Biz bütün planlamalarımızı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yapmaktayız. Onların daha güzel bir şehirde, fiziken ve manen güçlü büyümesini hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Yaman, kentin her bölgesinde çocuklara mutluluk verecek çalışmalara hız verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kentimizde çocuklarımızın daha güzel vakit geçirebilmeleri ve sosyal olmalarına olanak sağlayan parkların yapımını önemsemekteyiz. Bu nedenle il merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerimizde yaşayan çocuklarımızı da düşünmekteyiz. İlk etapta toplam 180 kırsal mahalleye park yapılarak burada yaşayan çocuklarımıza hediye edilecek. Bu bağlamda çalışmalarımıza başladık."

Kaynak: AA