Kumluca'da 'Cami, Şehir Ve Medeniyet' Konferansı

Kumluca İlçe Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans verdi.

Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kumluca İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, konferansta yaptığı konuşmada, Kur'an'ın ilk ayetinin "oku" emri olduğunu, buna rağmen en az okuyan dine mensup bir toplum olunduğunu söyledi.

Daha çok okumanın, ilim öğrenmenin insanlığa daha fazla fayda sağlayacağını ifade eden Kahraman, "Dinimiz insanlığa faydalı olmayı öğütler. Bunun için bizler çok okumalı, çok araştırmalıyız. Böylece daha az hata yapar, topluma insanlığa daha fazla faydalı oluruz." dedi.

Araştırmacı yazar Refik Akten ise, Kur'an'da bir ayette "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" sözüne vurgu yaparak, bilgi ve öğrenmenin önemini dile getirdi.

Bu ayetin paranın, ekonomik gücün üstün olmadığını, bilginin güçlü olduğunu kanıtlayan ilahi mesaj olduğunu anlatan Akten, şöyle konuştu:

"İşte bu ayet bunu söylüyor. Dinimizin ilk emri 'oku' olmasına rağmen en az okuyan ve böylece en az bilgiye sahip bir toplum haline gelmişiz. Hiç beğenmediğimiz Japonlar, atom bombası onlara atılmasına rağmen teknolojide çağın ötesine geçtiler. Kitap okuma oranı bizim toplumumuzdan kat kat fazladır. Ülkemizde bin 156 kütüphanede 14 milyonu aşkın kitap var. ABD de ise 20 bine yakın kütüphane var."

Türk toplumuna asli ihtiyaçlarını sorulduğunda kitap okumanın 235'inci sırada yer aldığını hatırlatan Akten, cami imamlarının meslekleri gereği en çok kitap okuyan meslek grubu olması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA