Kocaeli Şehir Tiyatroları Perdeyi Keşanlı Ali Destanı İle Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 yeni sezona Keşanlı Ali Destanı ile başladı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Perdeyi Keşanlı Ali Destanı İle Açtı
’Keşanlı Ali Destanı’ oyunu Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 20. Yılının ilk oyunu oldu. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

Haldun Taner’in yazdığı ilk kez 1964 yılında sahnelenen ve yönetmenliğini Nurullah Tuncer’in yaptığı “Keşanlı Ali Destanı” oyununa sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Kocaeli Şehir Tiyatrolarının 20. Yılının ilk oyunu olması özelliğini taşıyan oyunun sonunda Kocaelililer oyuncuları uzun süre alkışlayarak kutladı. Keşanlı Ali Destanı oyununun galasında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Şehir Tiyatrolarının 20. yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Şehir Tiyatroları’nda nice 20. yıllara kavuşmak dileğiyle bütün oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum“ ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı önemsediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu ”Tiyatroyu önemsiyoruz. Sanatsız bir milletin gelişmesi, yaşaması mümkün değildir. Kocaeli’de tır tiyatrosu düşüncesini ilk defa ortaya ben koymuştum. Daha önceki sanat yönetmenlerimizde görüşüp uygulamaya geçtik. Çünkü kırsaldaki insanımız, çocuklarımız tiyatroyu bilmiyor. Bunun büyük ölçüde başarılı olduğuna inanıyorum. Böyle projeleri inşallah daha çok geliştiririz. Bu oyunda emeği geçen bütün oyuncu arkadaşlarıma ve Genel Sanat yönetmenimiz Mehmet beye teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA