Kanser Tedavisi İçin Küba Umudu

Kübalı bilim adamlarının kansere yönelik geliştirdikleri yeni tedavi yöntemleri Türkiye de dahil dünyanın pek çok ülkesinde ilgi uyandırıyor. QBA Medi Tours kurucularından Ferhat Gürbüz, Küba’daki gelişmelerin Türkler tarafından da yakından takip edildiğini belirterek, “Türkiye’den de pek çok Küba’ya hasta götürüyoruz” dedi.

Kanser Tedavisi İçin Küba Umudu
Kanser dahil birçok hastalığın tedavisi için önemli araştırmaların yapıldığı, birçok başarıya imza atan ve dünya çapında başarıları ile en çok konuşulan ülkeler arasında yer alan Küba, şimdi de geliştirdiği cilt kanseri ilacı ile gündemde. Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi tarafından, cilt kanseri için 20 yıllık araştırmadan sonra geliştirildiği belirtilen tedaviye ilginin yoğun olduğunu belirten QBA Medi Tours kurucularından Ferhat Gürbüz “Araştırma sürecinde yer alan biyolog Dr. Iraldo Bello bazal hücreli karsinomlu hastaların yüzde 60’ının ilaca olumlu yanıt verdiğini belirtiyor” dedi.

15 yıl Küba’da yaşayarak sağlık alanındaki gelişmeleri yerinde takip ettiğini belirten Gürbüz, “Türkiye’de bu alanda Küba ile anlaşarak çalışmalar yapıyoruz. Bilindiği gibi kanser alanında özellikle akciğer kanseri, baş ve boyun kanserleri, sindirim sistemi kanserleri ve lösemi için de aşı tedavileri mevcut. Bunun yanında cilt hastalıkları için (Vitiligo,Sedef ve Saçkıran) de geliştirilmiş ve başarılı sonuçlar alınmış ilaçları var” dedi.

Kaynak: İHA