Kanimasi'de Peşmerge, PKK'ya göz yumdu

Irak'ın kuzeyindeki Kanimasi'de 18 yıldır Türk üssü bulunuyor. Peşmerge korumasındaki bölgede ilk kez saldırı oldu ve 1 asker şehit edildi.

Kanimasi'de Peşmerge, PKK'ya göz yumdu
Kanimasi'de Peşmerge, PKK'ya göz yumdu
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Acar, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in silah arkadaşıydı.

PEŞMERGE'DEN PKK'YA DESTEK ŞÜPHESİ
Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'e göre Ankara, saldırının gerçekleşmesinde Peşmerge desteğinden şüpheleniyor:

Zaho gibi Batufa ve Kanimasi'de 18 yıldan bu yana Türkiye'nin koordine birimleri bulunuyor. Kanimasi'de şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir komando taburu konuşlu.

Habur'dan Kanimasi'ye kadar olan yolda sürekli bir askeri trafik var. Kanimasi'deki taburun lojistik ihtiyaçları da yıllardır, düzenli olarak bu yol kullanılarak karşılanıyor.

YOLU PEŞMERGE KORUYOR
Bu yolun güvenliği yıllardır Peşmerge tarafından sağlanıyor. Yol üzerinde, Barzani yönetimine bağlı Peşmerge güçlerinin güvenlik kontrol noktaları ve yola hakim tepelerde karakolları bulunuyor.

BUGÜNE KADAR SALDIRI OLMADI
Peşmerge'nin denetiminde olan ve yıllardır askeri konvoyların sürekli gidip geldiği bu güzergahta, bunca yıldır TSK unsurlarına yönelik herhangi bir saldırı olmamıştı.