Kaldırımları İşgal Edenlere Cezai İşlem Uygulanıyor

Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımları işgal eden esnaflara cezai işlem uyguluyor.

Kaldırımları İşgal Edenlere Cezai İşlem Uygulanıyor
Belediye ekipleri, kaldırım işgalini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin İstasyon, Hal ve Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere tüm esnafları dolaşan ekipler, dışarıda bulunan eşyalar için işyeri sahiplerine gerekli uyarılar yaparak uygulamaya uymayan esnaflara cezai işlemde bulundu. Ekipler, işletmecilerin yanı sıra inşaat çalışmalarının yapıldığı bölgeleri de denetleyerek, kaldırımlara inşaat malzemesi bırakanları uyararak, malzemelerini kaldırtıyor. Kaldırım işgaline karşı denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, işgalde ısrar eden esnafların yaya trafiğini engelleyerek vatandaşların alışveriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Kaldırımları işgal eden esnafların ekipler tarafından uyarıldığını söyleyen Başkan Asya, uyarıları dikkate almayan esnaflara gerekli cezai işlemi uyguladıklarını belirtti.

Başkan Asya, kaldırım işgaline karşı alınan şikâyetler doğrultusunda da çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayarak, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

Kaldırımların yaya geçişi için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Başkan Asya, “İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları her acıdan hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayan esnaflarımıza ceza kesiyoruz” diye konuştu.

Başkan Asya, açıklamasının sonunda, vatandaşların rahat bir şekilde kaldırımlarda hareket edebilmesini sağlayana kadar bu denetimlerin aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA