Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Bu toprakları vatan tutabilmenin mücadelesini veriyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminde hainler, silahlarını millete doğrulttular. Bedenlerini, ruhlarını ve beyinlerini bu ülkenin düşmanlarına sattılar. Eğer onların karşısında sizin kahraman duruşunuz olmasaydı, elbette ki çok farklı sonuçlarla karşı karşıya kalacaktık" dedi.

Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim-Öğretim Yılı Başladı
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) 2017-2018 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Jandarma Sahil Güvenlik Akademisinde gerçekleşen törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, JSGA Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile subay ve astsubay öğrenciler katıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, törende yaptığı konuşmada, "Sahillerle birlikte ülke yüz ölçümünün büyük bölümünün Jandarma ve Sahil Güvenlik’e emanet edildi" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Ersoy, "Bu toprakları vatan tutabilmenin mücadelesini veriyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminde hainler, silahlarını millete doğrulttular. Bedenlerini, ruhlarını ve beyinlerini bu ülkenin düşmanlarına sattılar. Eğer onların karşısında sizin kahraman duruşunuz olmasaydı, elbetteki çok farklı sonuçlarla karşı karşıya kalacaktık" diye konuştu.



"Biz vatandaşımızın hizmetkarıyız"

Orgeneral Arif Çetin ise subay ve astsubay adaylarının herkese eşit ve hakkaniyetle hizmet etmeyi düstur edinmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Her türlü zorluğa rağmen çalışmalara devam edilmesi gerekiyor. Biz vatandaşımızın amiri değiliz, biz vatandaşımızın memuruyuz, hizmetkarıyız. Aziz milletimizin beklentilerine her zaman karşılık vermeliyiz. Tarafsızlığımız en büyük gücümüz. Vatandaşa karşı yapılmış olan her türlü hareketin karşısında durmak zorundayız" şeklinde konuştu.



"Jandarma darbede yer alsaydı, iç savaş kaçınılmazdı"

Akademi Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu ise 15 Temmuz darbe girişimiyle Türk milletinin tarihi boyunca emsali görülmemiş bir ihanete uğradığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatlarının bu ihanete ortak olmadı ve bu durumun TBMM komisyonu raporunda ’Jandarma darbede yer alsaydı, iç savaş kaçınılmazdı’ ifadeleriyle yer aldı. Güvenlik yapılanmasında gerçekleştirilen değişikliklerin ardından milletin kolluk kuvvetlerinden beklentilerinin farkındayız. Öncelikli hedefimiz milli, manevi ve mesleki değerlerimize gönülden bağlı rütbesiyle mütenasip verilecek görevleri icra edebilecek bilgi birikimine ve bedeni yeterliliğe sahip, durumsal farkındalığı yüksek, kurum kültürü, kimlik ve ruhu ile aidiyet duygusu gelişmiş, inisiyatif sahibi, talimat beklemeden kendiliğinden harekete geçebilen, okuyan, araştıran, yorumlayan muhakeme edip karar verebilen, Atatürkçü düşünce sisteminin ruhunu anlayabilen, teşkilatın saygınlığını üst düzeye taşıyacak personel yetiştirmektir."

Tuğgeneral Kurtoğlu öğrencilere, "Bu ilim ve irfan yuvasında yanacaksınız, pişeceksiniz, olacaksınız ve sonra milletimize hizmet aşkıyla çırpınan teşkilatlarımız saflarına katılacaksınız" nasihatinde bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kılıç, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Çardakçı, başarılı personele ödüllerini verdi.

Törende, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, eğitim ve öğretim yılının ilk dersini verdi.
Kaynak: İHA