İzmir'de 'Güvenli Okul' Konferansı

İzmir'de, İl Emniyet Müdürlüğü öğrencilerin suçtan ve kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla, "güvenli okul" konferansı düzenledi.

Tepekule Gösteri ve Kongre Merkezi'ndeki konferansta konuşan İl Milli Eğitim Yardımcısı İlker Erarslan, her bir öğrencinin çok değerli olduğunu belirtti.

Ererarslan, şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Bir öğrencimizi dahi kaybetme gibi bir lüksümüz olamaz. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı hain terör örgütlerinin ve uyuşturucu çetelerinin karanlık tuzaklarına kaptıramayız. Unutmamalıyız ki güçlü bir devlet olmanın en önemli göstergesi sağlıklı bir toplum yapılanmasıdır ve bu yapılanmada eğitimin çağın gereklerine göre kurgulanması son derece elzemdir. Öz kültürümüze ait değerlerimizi bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile harmanlayıp öğrencilerimize aktarabilirsek onları tehlikeli oluşumlardan uzak tutabiliriz. Çocuklarımızla iletişim kurarken sevgi dilini de ihmal etmeyelim. Her ne olursa olsun onların yanında olduğumuzu ve bize güvenebileceklerini hissettirelim."

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Gülden Türkal ise, okul önlerinde ve öğrencilerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda çok hassas çalışmalar yaptığını belirten Türkal, eğitim öğretim yılından önce şehirdeki metruk binaların tespitinin yapıldığını ve buralarda barınan suça potansiyeli olan kişilere yönelik önlemlerin alındığını söyledi.

Türkal, eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerinde ve çevrelerinde denetimlerin arttırıldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra sırasıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarlşa Mücadele Şube Müdürü Kaan Çoşkun ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Birkan Uzun, okul çevresinde öğrencilere yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Konferansın sonunda katılımcılara öğrencilerin, velilerin ve okul yöneticilerinin dikkat etmesi gereken hususları anlatan broşürler dağıtıldı.

Konferansa, Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürleri, okul müdürleri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA