Hasarlı Camilerin Minareleri Yeniden İnşa Ediliyor

İçel Büyükşehir Belediyesi, minaresi olmayan ve hasarlı olduğu için yıkılması gereken camilere minare inşa etmeye başladı.

Hasarlı Camilerin Minareleri Yeniden İnşa Ediliyor
Bu kapsamda Anamur’un Çataloluk, Gerzebahşiş, Demirören mahalleleri, Silifke’nin Işıklı Mahallesi, Akdeniz’in Emek, Çamlıyayla’nın Çayırekinliği ile Mut’un İbrahimli ve Kırkkavak mahallelerinde minare yapımını tamamlayan ekipler, Anamur’da Abanoz Halkalı ve Erdemli’de Batısandal mahallelerinde minare inşasına başladı.

Yapımı süren minarelerin tamamlanmasının ardından Silifke Akdere, Aydıncık Yenikaş, Bozyazı Tekmen mahalle camisi ile Tarsus Hal Tesisleri içerisinde bulunan camiye minare inşa ederek, toplamda 14 camiye minare yapılacak.

Mahalle muhtarı olduğu günden beri tam 13 yıldır Anamur’un böyle hizmet görmediğini söyleyen Anamur Çataloluk Mahalle Muhtarı Hakkı Yıldız, Büyükşehir Belediyesi tarafından minaresi olmayan mahalle camisine minare yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Burhanettin Başkanıma teşekkür ederiz. Mahalle camimizde minare yoktu ve dilekçe ile minare yapılmasını istemiştik. Cenab-ı Allah, Başkanımıza hayırlı uzun ömürler versin. Onun sayesinde mahalle camimiz minaresine kavuştu. Burada asfalt programı da var. 3 kilometre asfalt istemiştik ama Başkanımız mezarlığı da dahil etmiş ve 4 bin 300 metreye çıkarmış. 2004 yılında muhtar oldum. Bugün sene 2017. Daha bu yıla kadar Anamur tarihinde böyle hizmet almadı. Yalan söylemek günah. Bizim öncelikli ihtiyacımız camimize bir minare yapılmasıydı. Onu da bize hediye etti. Muhtarlık İşleri Dairesi ile de sürekli iletişim halindeyiz. Ne zaman arasak ulaşıyoruz ve yapabilecekleri ne varsa anında yapıyorlar. Burhanettin Başkanımdan özel ricamız, kendi yetki alanlarında olmayan ara yolların da Büyükşehir tarafından yapılması. Önce Allah, sonra Burhanettin Başkanımızdan başka kimseden umudumuz yok" dedi.

Kaynak: İHA