Gemlik'te 'Güvenli Eğitim'

Bursa’nın Gemlik ilçesinde eğitim güvenliği toplantısı yapıldı.

Gemlik'te 'Güvenli Eğitim'
2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi ile alakalı güvenlik toplantısı, Özdilek Kız İmam Hatip Lisesi salonunda yapıldı. Toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdukadir Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, okul aile birliği üyeleri ve okul temsilcileri katıldı.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, “Okulların güvenliği son derece önemli. Toplantıya iştirak edenlere teşekkür ediyorum. Kurumlar iyi organize olarak, okullarda güvenliği üst seviyeye çıkaracak” dedi.

Başkan Refik Yılmaz ise, ‘’Gemlik’te okullarımız ile alakalı üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Belediyenin doğrudan görevi olmayan konularda da sorumluluk alıyor, eğitime katkı sağlıyoruz. Beş ayrı okulda spor salonu yapıyoruz. Belediye olarak okul yapacağız. Çok sayıda dersliğin yapılmasını sağladık. 11 Eylül Okulu arkasında spor salonu bölgesinde yeni kamulaştırmalar yaparak okulu daha stabil hale getireceğiz. Son dönemde eğitime Gemlik tarihinin en büyük katkısını bu dönemde gerçekleştirdik. 2019’da Türkiye’nin hedefi bütün okulların tam gün öğretim vermesi. Biz bunu, bir okul dışında 2017 yılı öncesinde zaten başardık. Gazi Okulu yanında yapılan okulla da, bütün okullarımız tam gün eğitime dönüş yapmış olacak’’ dedi.

Kaynak: İHA