Fotoğraflarla Bosna Hersek'teki Soykırım Anlatıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” adlı fotoğraf sergisinde Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde yaşanan soykırım anlatıldı.

Fotoğraflarla Bosna Hersek'teki Soykırım Anlatıldı
Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde yaşanan soykırımı konu alan “Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” adlı fotoğraf sergisi Manisa’nın Salihli ilçesinde açıldı. Fotoğraf sanatçıları Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp’in hazırladığı sergi, Salihli Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun katkılarıyla Kent Müzesi’nde açıldı. Serginin açılışında konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Bosna Hersek’te yaşanan soykırımın insanlık adına yapılmış büyük bir katliam olduğunu belirterek, “Bu katliam, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da gerçekleşen ve insanlık adına yapılmış büyük bir katliamdır. Boşnak kardeşlerimizin dramı unutulmamalı ve ders alınmalıdır. Açtığımız bu anlamlı fotoğraf sergisi ile Boşnak kardeşlerimizin acılarına ortak olmak istedik. Sergiye emek veren fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum ve herkesi bu sergiye davet ediyorum” dedi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ise Srebrenitsa şehrinde yaşanan soykırımda suçu işleyenlerden bazılarının hala Bosna Hersek’te bazı görevlerde bulunduklarını söyledi.

Baysak “Bazıları yargılanırken hapishane de öldü, bazıları ise yargılamada 40 yıl ceza aldı. Katlettikleri kişi sayısını düşündüğünüz zaman ömür boyu hapis cezası alması gerekirdi" diye konuştu.

Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde yaşanan soykırımda hayatını kaybeden 8 bin 372 kişiyi rahmetle andıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Baysak, sergiye verdiği katkılardan dolayı Başkan Zeki Kayda’ya teşekkür ederek plaket takdim etti. Protokol üyeleri ve davetliler sergiyi gezerek fotoğraf sanatçıları Telef ve Çetinkalp’ten eserler hakkında bilgi aldı.

“Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” adlı fotoğraf sergisinin ise 8 Ekim Pazar gününe kadar Kent Müzesi’nde açık kalacağı öğrenildi. Serginin açılış törenine Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Selçuk Dinç, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın, meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

Kaynak: İHA