Dündar, İş Dünyasının Temsilcileri İle Buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en genç SİAD’larından olan Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (BATISİAD) ziyaret ederek, yeni yönetime başarılar diledi.

Dündar, İş Dünyasının Temsilcileri İle Buluştu
İlk istişare toplantısını yapan BATISİAD’ı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Ahmet Er ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. BATISİAD üyelerinin çalışan, üreten, ticaret hayatının her kademesinde yer alan yönetici, sanayicilerden oluştuğunu ifade eden Mustafa Dündar, “Bursa, bir sanayi kenti. Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmasında çok büyük bir potansiyele sahip. Başta BTSO olmak üzere, kentimizin iş dünyasını bünyesinde barındıran birçok SİAD bulunuyor. BATISİAD bunlardan en genci ve en dinamiği. Bünyesinde Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatının en önemli isimleri yer alıyor. Başta başkan Ahmet Er olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum. Belediye olarak, bizler sanayicimize her türlü desteği verdik, onların yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, “Avrupa ülkelerindeki seçimlerin ardından ekonomilerinde toparlanma gözüküyor, ancak ülkemize karşı çekememezlikleri devam ediyor. Ülkemizde ise yılın ikinci çeyrek büyüme oranları beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu, ekonomideki olumlu seyrin üçüncü çeyrekte de sürdüğüne işaret etmektedir. Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 3,4 oranında artmıştır. Yılın ikinci çeyreğinde sanayi üretimindeki yıllık artış yüzde 4,5 düzeyinde olmuştur. Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan hain darbe girişimine rağmen ihracat hacmimiz, yıllık bazda yüzde 28,3 oranında artarak 12,6 milyar Amerikan doları olurken, ithalat hacmi yüzde 46,2 yükselerek 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bütçe harcamaları bu dönemde bir önceki yıla kıyasla yüzde 21,5, bütçe gelirleri yüzde 23,3 yükseliş kaydetmiştir. Böylece, 2016’nın ilk yarısında 129 milyon lira fazla veren bütçe, bu yılın aynı döneminde 926 milyon lira fazla vermiştir. Yılın ilk yedi ayında ise genişleyici maliye politikalarının etkisiyle bütçe 24,3 milyar lira açık kaydetmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA