Direksiyon Başında Oyun Oynamıştı, Firma Sözleşmesini Feshetti

İzmir’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs firmasının şoförü, İzmir-Aydın Otoyolunda otobüs seyir halindeyken yolcuların uyarısına aldırış etmeden cep telefonuyla oyun oynaması sosyal medyada tepkiye neden olmuştu. Konuya ilişkin otobüs firmasının yetkilileri, şoförün sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde İzmir yönünden Bodrum istikametine gittiği öğrenilen şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüs şoförünün seyir halindeyken yaptığı hareket görenleri şoke etmişti. Otobüs sol şeritte seyir halindeyken, şoförün cep telefonuyla oyun oynaması yolcular tarafından büyük tepkiye neden olmuştu. Fakat duyarsız şoför, yolcuların uyarısına aldırış etmeden cep telefonuna bakmaya devam etmişti. Bunun üzerine bir yolcu da otobüs şoförünün bu hareketini saniye saniye cep telefonuyla görüntüleyip, sosyal medyada paylaşmıştı. Kısa sürede binlerce insana ulaşan görüntü, tepkiye neden olmuştu. Yaşanan bu olayın ardından söz konusu otobüs firması, açıklamalarda bulundu.

Açıklamada şoförün sözleşmesinin feshedildiği ve suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çekilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün sosyal medyada paylaşılan video sonrasında, olaya konu olan araç kaptanı en yakın durak olan Aydın Söke’de araçtan indirilerek işten el çektirilmiş ve bir daha şirket bünyesinde çalışamayacak şekilde hakkında kırmızı bülten yayınlanmıştır. Söz konusu kişi hakkında ayrıca emniyet birimlerine gerekli şikayette bulunulmuştur."
Kaynak: İHA