Cumhurbaşkanlığı Selimiye Camii'nde Aşure Dağıttı

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Edirne Selimiye Camii’nde aşure dağıttı.

Cumhurbaşkanlığı Selimiye Camii'nde Aşure Dağıttı
Cumhurbaşkanlığının, Muharrem ayı dolayısıyla 13 ilde 14 camide gerçekleştirdiği aşure dağıtımı kapsamında, Selimiye Camii’nde 5 bin kişiye aşure ikram edildi. Vatandaşlar aşurelerini, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul ile Edirne Valisi Günay Özdemir’in elinden aldı. 5 kazan aşure, Selimiye Camii’nin avlusuna kurulan stantlarda vatandaşlara dağıtıldı. Aşure dağıtımı öncesi Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, dua yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul yaptığı açıklamada, "Muharrem ayından dolayı bu aşureyi 13 ilde dağıtıyoruz. Muharrem ayı Kerbela gibi çok acı bir vakanın olduğu hem de Peygamber Efendimizin Hicreti’nin vuku bulduğu bir tarih. Hicret son derece önemli bir kavram" dedi.



"Edirne’nin bende özel bir değeri var"

Yurdakul, Edirne’nin kendisinde özel bir yeri olduğunu ifade ederek, "Benim ailem 1942 yılında Bulgaristan sınırından Türkiye’ye geldi. Edirne benim için önemli bir şehir. Yurdakul soy ismini de 1942’de büyük babam Edirne Valisi olan Ahmet Danış Yurdakul’dan almış. Devlete dönmenin şükret ifadesi olarak. Edirne’nin bende özel bir değeri var" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA