Cumhurbaşkanlığı'ndan Vatandaşlara Aşure İkramı

Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığınca 13 ilde 14 camide gerçekleştirilen aşure dağıtımı kapsamında, Eyüp Sultan Camisi'nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığınca 13 ilde 14 camide gerçekleştirilen aşure dağıtımı kapsamında, Eyüp Sultan Camisi'nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Eyüp Sultan Camisi'ndeki aşure dağıtımı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla gerçekleşti.

Eyüp Sultan Camisi'ne gelen Kıratlı, Şahin ve Uysal, öğle namazının ardından Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret etti.

Burada dua eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, daha sonra cami avlusuna geçerek 2 bin kişiye aşure dağıttı.

- "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılalım"

Kıratlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayında olunduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, taşına toprağına aşık olduğu, bu güzel şehre bol bol selam, sevgi ve hürmetlerini gönderdi. Muharrem ayı, tarihte önemli olaylara şahitlik etmiştir. İnşallah bu tür etkinlikler, kaynaşmalar, bundan sonra ümmetin kendi içerisindeki ihtilafların sona ermesine vesile olur. Kaynaşmaya, birlikteliğe, kardeşliğe vesile olur, savaşları sona erdirir. Mezhep tartışmaları üzerinden Müslümanlar içerisinde, ümmet içerisinde ayrılık çıkartmak isteyen, bölücük yapmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılalım." diye konuştu.

Vali Şahin de "Vatandaşlarımızın muharrem ayını ve aşure gününü tebrik ediyorum. Yaşanan acıların, sıkıntıların inşallah bu vesileyle son bulmasını diliyorum. Şehit olan Hz. Hüseyin Efendimiz ve arkadaşlarına da Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal ise herkesin ortak bir diğeri olan mübarek bir ayda olunduğunu belirterek, "İnşallah, bu aylar kardeşliğimizin, birliğimizin, bütünlüğümüzün artmasına vesile olur." dedi.
Kaynak: AA