Büyükşehir'e Büyük Onur

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda "Kültür, Turizm ve Doğal Yaşam Merkezi" projesiyle Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülünü kazandı.

Büyükşehir'e Büyük Onur
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’na, içerisinde Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Denizli Kayak Merkezi ve 2008 yılında Türkiye’de ilk kez antik bir kentin kazı işletmesinin devralındığı Laodikya Antik Kenti bulunan Kültür, Turizm ve Doğal Yaşam Merkezi projesi ile katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bilim kurulu ve jürinin ortak kararı ile Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülüne layık görüldü.

Mühendislik, mimarlık, şehircilik, tasarım ve fikir kategorilerinde yarışmaları içeren olimpiyata bu yıl, 2 bin 223 projenin katıldığı ifade edilirken etkinliğin mimarlık alanında yeniliklere ve gelişmelere katkı sağlayacağı vurgulandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk dünyasından birçok ülkenin katıldığı uluslararası proje olimpiyatlarında Büyükşehir Belediyesi olarak ödül almanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ödülün Denizli’nin tanıtımı için de büyük katkısı olacağını vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli turizmine yeni bir soluk getiren turizm yatırımlarımızı içinde barındıran bu çalışmamız 2 binden fazla projenin katıldığı uluslararası proje olimpiyatında Şehircilik Özel Ödülüne layık görüldü.

Bu ödül bizim için büyük bir mutluluk. Bu gurur hepimizin" dedi.

Yılda 2 milyondan fazla turist ağırlayan Denizli’nin kültür turizminin yanında hayata geçirdikleri yayla ve kayak turizmi gibi birçok dalda da parmakla gösterilen bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Zolan, "Bu ödül bir kez daha ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesi oldu. Denizlimiz turizmde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA