Başkan Yaşar Huzurevi Sakinleriyle Buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Yörtürk Vakfı Huzur Evi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Yaşar Huzurevi Sakinleriyle Buluştu
Vakıf Başkanı Mustafa Tombuloğlu ile birlikte huzurevini gezen Yaşar, huzurevi sakinlerinin Yaşlılar Günü’nü kutladı, karanfil dağıttı.

Yenibatı Mahallesi’nde hizmet veren ve 38 sakini bulunan huzurevinde tüm yaşlılar ile tek tek sohbet eden Başkan Fethi Yaşar "Yaşlılarımıza saygı ve sevgimizi her zaman belli etmek, onların gönüllerini hoş tutmak hepimizin öncelikli görevi ve minnet borcudur. Dün ile bugün arasında köprü kuran büyüklerimiz, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımıza gösterilen ilgi ve alakanın bir gün değil her gün gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Maya Göz Hastanesi işbirliğinde yaşlı vatandaşlar için göz taraması başlatıldı. Tamamen ücretsiz gerçekleştirilen göz taramasında, göz tansiyonu ölçümü, miyop ve hipermetrop gibi görme bozukluklarının muayenesi yapıldı. Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen muayene sonrasında gözünde sorun olan huzurevi sakinlerine, konulan tanı ve tedavi hakkında bilgi verildi.

Kaynak: İHA