Başiskele'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Başiskele Müftülüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Başiskele'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Atlantis Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, İlçe Uzman Vaizi Muhammet Yıldız, Atlantis Özel Rehabilitasyon Merkezi yetkilisi Mehmet Ali Kaşka, Atlantis Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Birol Akçay ,Başiskele Engelli Koordinasyon Başkanı ve Havuzlubahçe Cami İmamı Durali Özcan, öğrenciler ve okul personeli katıldı.

Başiskele Engelli Koordinasyon Başkanı Durali Özcan moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, İlçe Uzman Vaizi Muhammet Yıldız’ın Kur’an tilaveti ile başladı.

Etkinliğin düzenlenmesinde Başiskele ilçe Müftülüğü’nün katkılarından dolayı Müftü Abdulsamet Erkul’a teşekkür eden Mehmet Ali Kaşka, “Proje önümüze geldiğinde heyecan duyduk. 6 ay boyunca özel çocuklarımız müftülüğümüzce gönüllü görevlendirilen hocalarımız tarafından kurumumuzda eğitim aldılar. Özellikle engel durumunun farkında olan çocuklarımızın sığınacağı Rabbimizi bilmeleri, bu zor sürece sabır gösterebilmeleri açısından da eğitimin çok faydalı olduğunu gösteriyor” dedi.

Dini eğitimin çocuklarda sakinleşmelerinde de çok etkili olduğunu belirten Kaşka, “Camiler ve Din Adamları haftası dolayısıyla tüm din adamlarımızı kutluyor başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik, katılımcılara çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA