Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

'Minibüsçü esnafının ödediği durak parası, tabiri caizse kibrit, sigara parası kadar arttı. Bu da bizim dolmuşçu esnafına bakışımızı çok net ortaya koyuyor'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göreve geldiklerinden beri minibüsçü esnafının ödediği durak parasında çok az artış yapıldığını belirterek, "Minibüsçü esnafının ödediği durak parası, tabiri caizse kibrit, sigara parası kadar arttı. Bu da bizim dolmuşçu esnafına bakışımızı çok net ortaya koyuyor." dedi.

Gökçek, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 1994'ten beri minibüsçü esnafının hep yanında olduklarını belirtti.

Göreve geldiğinde, 'Minibüsçü esnafı çok çekiyor. Özellikle zabıtanın zulmü içerisinde inim inim inliyor. Ben gelince zabıta olayı bitecek' dediğini hatırlatan Gökçek, bugüne kadar belediye ekipleri ile dolmuş esnafının dost olarak hareket ettiklerini kaydetti.

Gökçek, minibüsçülerin ödedikleri durak parasına 1994'ten beri az artış yapıldığını savunarak, "Minibüsçü esnafının ödediği durak parası, tabiri caizse kibrit, sigara parası kadar arttı. Türkiye'deki mevcut olan bütün minibüsçüleri vilayet vilayet düşünün, bir onların ödedikleri durak parasını bir de sizinkini mukayese edin, sizinki yok mesabesinde. Bu da bizim dolmuşçu esnafına bakışımızı çok net ortaya koyuyor." diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapımı devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi de veren Gökçek, şunları kaydetti:

"Allah nasip ederse iki büyük iş yapıyoruz. Hacı Bayram'da otoparka başladık. Üst katında kutsal emanetler ve bilim müzesi olacak. En altta katta otopark, onun üzerine iki katta minibüs katı olacak. Birisinde yolcu indireceğiz, birisinde bindireceğiz. Allah nasip ederes 2018'in sonuna kadar bunu bitirmiş olacağız. Ondan sonra minibüs esnafı çok ciddi anlamda nefes alacak."

- "Güvenpark'a otopark yapacağız"

Gökçek, Keçiören metrosunun Kızılay hattına bağlanması çalışmalarının devam ettiğini deanlattı. Yapılan kazılar nedeniyle Kızılay metro durağında 36 metrelik bir çukur oluştuğunu ifade eden Gökçek, "Bu çukurun en altına metro durağı yapıldıktan sonra üstüne dolmuş durağı yapılacak. Allah nasip ederse metro durağı bittikten sonra biz inşaata devam edeceğiz. Sizleri yerin altına alıp daha medeni bir şekilde ve rahat bir ortamda hizmet etmenizi temin edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA