Aksaray'da Köy Okullarına Kırtasiye Yardımı

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, köy ilkokullarındaki 3 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Merkeze bağlı Karkın köyünde Şehit Cumali Çağlar İlkokulunda düzenlenen kırtasiye dağıtım törenine Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Pekmez, köy okullarında eğitim gören öğrencilerle şehirde veya büyükşehirde okuyanların aynı olanaklara sahip olması gerektiğini söyledi.

Son 15 yılda eğitime yapılan yatırımların bu fırsat eşitliğini sağladığını belirten Pekmez, "En iyi şekilde yetişerek mezun olan öğrencilerimiz gelecekte ülkemizin hak ettiği yere gelmesinde birer temel taşı olacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere kalem, defter, silgi ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan paketlerin dağıtımı yapıldı.

3 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapılıyor. O kapsamda Kargın köyünde yapılan törene katıldı. 1.sınıftaki çocuklarımıza kırtasiye dağıtımı yapıyoruz. Bizi sevindiren hem okulumuz hem çocuklarımız ülkemizin geleceği için bu çocuklarımız gördüğümüzde daha mutlu olduk.

Eğitim deki en büyük amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak.

Mahmut Aktürk;

Eğitime destek vermek öğrencilerimiz teşvik etmek için bir proje hazırladık. Köylerimizde ilkokula giden bütün öğrencilerimize bu yardımı yapacağız. Onları önemsediğimiz değer verdiğimizi göstermek istiyoruz. Böyle bir porje başlattık.

bu ülkenin Cumhurbaşkanını başbakanı vekil ibilim adamı öğretmeni askeri herkesi öğretmenler yeştiştiriyor. Bu sınıflar yetiştiril bu çocuklar türkiyein geleceği bunun için bizde böyle bir projee hazırlaya katkı vermeye çalışıyoruz.

Emin koçak

Öğrencilerimize Kırtasiye yardımı yapıyıroz. 1 haftadır dağıtıyoruyz. 84 köyümüzde 3 bin ilkokulu öğrencimiz var. Bir çoğunun ailesi çiftçi, bunun için böyle bir projeyi başlattık. Onur gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi mutlu etmekten büyük onur yaşıyoruz Amacımız, eğitime destek bu stk sosyal sorumluluk hissediyoruz. .

Öğrencilerimiz motive etmek istiyoruz.

Kaynak: AA