Akdeniz'de Parklar Ve Bahçeler Rengarenk Oluyor

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi fidanlığında ürettiği binlerce renk ve çeşitte mevsimlik çiçeği park, bahçe, yeşil alanlara ve okul bahçelerine ekiyor.

Akdeniz'de Parklar Ve Bahçeler Rengarenk Oluyor
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan kendi fidanlığında tohumdan ve çelikten ürettiği mevsimlik çiçeklerin ekimini sürdürürken, diğer yandan da rengarenk yüzlerce mevsimlik çiçek, Akdeniz’in parkları, meydanları, kavşak ve refüjlerindeki yerini alıyor. Ekimi yapılan yüzlerce çeşit çiçek, ilçenin dört bir yanında rengarenk görüntüler ortaya çıkmasını sağlıyor. Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son olarak Yeşilçimen Mahallesi’nde bulunan Kanuni İlkokulu ile Kanuni Ortaokulu’nun bahçesine 450 adet çiçek ve çalı türü bitki ile 50 adet ağaç ekti. Ekiplerin okul bahçesindeki ekim ve çimleme çalışmasına öğrenciler de katıldı.

Ekiplerle birlikte okulun bahçesine İsrail kauçuğu, orkide, gül, çalı mine, defne, Japon gülü ve kasımpatı gibi bitkileri eken öğrenciler, bu heyecana ortak olup unutamayacakları bir gün yaşadı. Ekimin ardından öğrenciler, yine kendi elleriyle ektikleri bitkilere can suyu vermeyi de ihmal etmedi. Geçen hafta Kazanlı Abdülkadir Perşembe Lisesi bahçesinde peyzaj çalışması yapan ekipler, birkaç gün içinde Nasrettin Hoca İlkokulu’nun bahçesini de çiçeklerle renklendirecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, belediyeye ait fidanlıkta her türlü çiçek ve bitkinin, tohumundan fidanına dek üretiminin yapıldığını belirtti.

Sadece belediye değil, talep eden okullar ile ibadethanelere ait park, bahçe ve yeşil alanlarda da Park ve Bahçeler ekiplerinin çiçeklendirme çalışması yaptığını kaydeden Pamuk, "Akdeniz’i rengarenk çiçeklerle bezemeye, kentimizi ve ilçemizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Doğanın her rengini ilçemizde buluşturuyoruz. Dışarıdan yetişmiş bitki veya fidan almıyor, bunun yerine kendi fidanlığımızda üretim yapıyoruz. Böylelikle kaynaklarımızı da en etkin şekilde değerlendiriyoruz. Bir yandan Akdeniz’e yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışırken, diğer yandan var olanları korumak ve bakımlı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşların talebi ve imkânlarımız ölçüsünde Akdeniz’e yeni park ve yeşil alanları da kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA