Ağrı'da Parke Üretim Tesisi Üretime Başladı

Ağrı İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan parke üretim tesisi seri üretime başladı.

Ağrı'da Parke Üretim Tesisi Üretime Başladı
Ağrı merkeze bağlı Yolugüzel Köyü’nde bulunan tesiste günlük ortalama 750 metrekare parke üretiliyor. Kırsal altyapı çalışmaları kapsamında köy içlerine parke döşenmesi amacıyla yapılan parke tesisi kilitli yâda kilitsiz taş üretebiliyor.

Parke üretim tesisinin kırsal altyapı çalışmaları için Özel İdare’nin geliştirdiği önemli bir proje olduğunu Söyleyen Vali Süleyman Elban, belirlenen bir program dâhilinde köy içlerinin yakın zamanda parkeleneceğinin müjdesini verdi.

Bin metrekare kapalı alana sahip olan tesisin teknik kısmıyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, “Yapımına geçen sene başladığımız tesisimizde nihayet seri üretime başladık. Full otomatik olan tesisimiz kilitli ya da kilitsiz parke taşlarını seri üretebiliyor. Ayrıca tesisimiz hidrolik sistem orta basınçlı hidrolik valflerle donatılmış olup 6 adet hidrolik pompa ile besleniyor. İstenildiğinde ikiden fazla pompanın debisi aynı silindire gönderilerek üretim maksimum debiye çıkarılabiliyor” dedi.

‘Köylerin çehresi değişecek’

Üretilen parke taşlarının köy içlerine döşenmesiyle birlikte köylerin daha iyi bir çevreye ve düzene sahip olacağını belirten Vali Elban, “Parke taşları ile köylerimizin içi ve çehresi değişecek. Köylerimizdeki en büyük sıkıntı olan çamur ve kir ortadan kalkacak. Köylerimiz daha estetik bir görünüm kazanmasının yanında, temiz bir alana sahip olacak. Ayrıca kendi parkemizi kendi tesisimizde ürettiğimiz için ekonomik anlamda ciddi bir kazanç elde edeceğiz. Çünkü bu durum hizmet hızını ve zaman tasarrufu noktasında bize büyük kolaylıklar sağlayacak. Parke tesisimiz vatandaşlarımıza ve ilimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA