58. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı Yarın Başlıyor

Ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1000'i aşkın markanın katılımıyla 58’incisi düzenlenecek AYMOD’da yaz sezonuna ait kadınerkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar binlerce yeni model sergilenecek.

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren firmaların katılımıyla yarın başlayacak.

CNR'dan yapılan açıklamaya göre, ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1000'i aşkın markanın katılımıyla CNR Expo Yeşilköy’de bu yıl 58’inci kez düzenlenecek AYMOD’da yaz sezonuna ait kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik ve modern binlerce yeni model sergilenecek.

Fuarda, Almanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Beyaz Rusya, Beyrut, Ermenistan, Dubai, Fransa, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Çin, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Afrika ülkelerinin de aralarında bulunduğu 80 ülkeden 600 alım heyeti ağırlanacak.

Alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olan AYMOD, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), KOSGEB desteğinde 60 bin metrekare alanda, 20 bin ziyaretçi hedefiyle organize edilecek.

- III. Selim’in çizmesi sergilenecek

Harry Potter ve Truva filmleri için çarık yapan Kahramanmaraşlı ustalardan, efelerin körüklü çizmelerini üreten ustalara kadar pek çok usta fuar boyunca ayakkabı kültürünü anlatacak. Ustalar, tasarımlarını canlı olarak yaparak, ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Fuar kapsamında düzenlenecek “Ayakkabının Zamanda Yolculuğu” sergisinde III. Selim’e ait, bir çifti de Topkapı Sarayı'nda yer alan çizme, Şehzade Ediği, Çanakkale Savaşı'nda giyilmiş subay çizmesi, Noel Baba çizmesi gibi birbirinden değerli 45 çift ayakkabı ilk kez sergilenecek.

Kapılarını yarın ziyarete açacak fuar, 7 Ekim Cumartesi sona erecek.

Kaynak: AA