430 Milyon TL'lik 255 Tekne, Yarın Boat Show Eurasia'da Görücüye Çıkıyor

Uluslararası Boatshow Eurasia için 5 binin üzerinde yabancı ziyaretçi Türkiye’ye geliyor. Yarın açılacak boatshowda toplam değeri 430 milyon TL’yi bulan 255 tekne alıcılar ile buluşacak.

Rusya ve İngiltere’den bin 200, diğer ülkelerden 4 bin civarında iş adamı, bürokrat, ticaret ve denizcilik odaları üyeleri olmak üzere 5 bin 200 yabancı misafir Uluslararası Boatshow Eurasia için İstanbul’a geliyor. Toplam değeri 430 milyon TL’yi bulan 255 tekne yarın Viaport Marina’da başlayacak olan Uluslararası Boat Show Eurasia Fuarı’nda yeni sahiplerini arayacak. Milyonluk tekneler, özel tasarımlar, ödüllü yatlar ve Türkiye’de ilk kez görülebilecek tanıtım tekneleri ile bu yıl Türkiye’nin deniz üzerindeki en büyük fuarı olarak belirtilen Boat Show Eurasia, çok renkli ve seçenekli olacak.

Yapılan açıklamada, Türkiye’de deniz üzerinde yaşama bilincinin son yıllarda arttığını gösteren Uluslararası Boat Show Eurasia’da bu yıl ekonomik tekne seçenekleri de arttırıldı. Fiyatları 45 bin TL’den başlayan ekonomik teknelere Boat Show Eurasia’da banka kredisi ve leasing imkanları ile sahip olma fırsatları da sunulacak. Boat Show Eurasia’da bu yıl tasarımı Rıza Tansu tarafından yapılan 44 metre boyundaki Cyclone isimli mega yat da ilk kez görücüye çıkacak. 14 milyon euro (57 milyon 585 bin TL) fiyatıyla, fuarın en pahalı teknesi olacak olan Cyclone; çok özel bir tasarıma sahip üst güvertesinde, denizi ayaklar altına seren bir kamara ve özel güvertesi ile tekne sahibine denizde olmanın keyfini sunuyor.

Uluslararası Boat Show Eurasia, bu yıl Türkiye’de ilk kez görücüye çıkacak tanıtım tekneleri ve daha fazla ekonomik tekne seçeneklerine ek olarak her gün düzenlenecek eğlenceli ve eğitici etkinliklerle renklendirilmiş dolu dolu bir fuara ev sahipliği yapacak. Bu yıl Uluslararası Boat Show Eurasia’da düşük bütçeyle tekne sahibi olmak isteyenlere çok daha fazla seçenek sunulurken, banka kredisi, leasing gibi ödeme imkanları da yer alacak.

Ödüllü tasarımlar ve Türkiye’nin ve dünyanın en önemli tasarımcılarının elinden çıkmış olan çok özel teknelerin yanı sıra Türkiye’de ilk kez sergilenecek 25 ’Lansman Teknesi’ de Boat Show Eurasia’da yer alacak. Beğendikleri tekneleri hemen deniz üzerinde test etme imkanı da sunulan Boat Show Eurasia’ya 25 ülkeden 7 binin üzerinde yabancı ziyaretçi beklenirken genel ziyaretçi hedefi ise 50 bin.

Satış hedefi 200 milyon TL

Fiyatları 45 bin TL ile 57 milyon TL arasında değişen 255 teknenin sergileneceği Boat Show Eurasia’da bu yıl 200 milyon TL satış hedeflenirken, yat tasarımında dünya liginde zirveye oynayan Türk tasarımcıların elinden çıkan tekneler, yurt dışından ödüllerle dönerken, bu özel tekneler ilk kez Boat Show Eurasia’da görülebilecek.
Kaynak: İHA