15 Temmuz Gazisi O Gece Yaşananları Öğrencilere Anlattı

Afyonkarahisar Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Akçin İlk Okulu tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkenliği düzenlendi. Etkinlikte 15 Temmuz Gazisi tarafından o gece yaşananlar öğrencilere anlatıldı.

15 Temmuz Gazisi O Gece Yaşananları Öğrencilere Anlattı
Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Akçin İlk Okulu öğrencileri ve Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Okul müdürleri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ve öğreniciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi meydanlara çıkarak gazi olan Cumhur Başkanlığı İstihbarat Şubesi’nde görevli Polis Nazım Okyay o gece yaşananları öğrencilerle paylaştı.

O gece meydanlara kurban olmak için çıktıklarını belirten Gazi Polis Nazım Okyay, duygulanarak o gece yaşananları şu ifadelerle anlattı:

“O gün saat 18 civarıydı eve gittim. Saat 21 gibi bir abi aradı ‘darbe olmuş evde misin?’ dedim ‘evdeyim ama herhangi bir darbe falan yok.’ Televizyonları yayınlanan haberler kaldırılmıştı, devlet müdahale edecek diye ama internette dolaşan haberler vardı ‘köprü kapatıldı, polislerin silahları alınıyor’ diye. Yaklaşık 25 yıllık polis mermi olan yaşar abim vardı onu aradım, düşüncesini aldım. ‘gel kahve içelim’ dedi.

Kendisi Haydar Paşa Numune Hastanesi’nde polis memuru. Yaşar abi gel dedikten sonra yedekte olan şarjörümü de hazırladım, ana yoldan gittim Göztepe Köprüsü denilen bir yerde hainler durmuşlardı. Biz o zamana kadar her iki tarafta Türk Bayrağı taşıdığı için ki siz bu gün polis olsanız karşınızda bir asker görseniz gayet tevazu ile gayet sıcakkanlılıkla yaklaşırsınız. Karşımda gördüğüm 20 yaşında delikanlıydı. ‘Kardeşim barikatı aç, ben hastaneye doğru gideceğim ‘ dediğim esnada ‘darbe oldu senin haberin yok mu?’ dedi.

Üzerimde polis yeleğim vardı. Derken yanıma Kadı Köy İlçe Emniyet Müdürümüz geldi. Askere söyledi ‘komutanın yok mu senin’ diye. Yüzbaşı vardı orada. Tabi daha sonra yüzbaşıyla çatıştık. Yüzbaşıya, ‘komutanım polisler bizi almaya geldi’ deyince, yüzbaşı bize ateş etti. Yüzbaşıyla bir çatışmamız oldu, yüzbaşı orada öldü. Vatan hainlerinin resmi olarak bir açıklaması yapılmadı, kaç kişinin öldüğü yada kaç kişinin yaralandığı konusunda. Orada çatıştık ve daha sonra hastanede öğrendiğime göre 3 tane karnımdan, 1 tane elimden mermi almıştım. Bana şehitlik nasip olmadı, keşke şehit olsaydım, ama Allah gaziliği nasip etti.”

Program 15 Temmuz Gazisi Nazım Okyay’ın o gece yaşananları anlatmasının ardından son buldu.
Kaynak: İHA