Yüreğir'de Sosyal Konutların İnşaatına Başlandı

Adana’da, Yüreğir Belediyesi’nce dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılacak sosyal konutların inşasına başlandı.

Yüreğir'de Sosyal Konutların İnşaatına Başlandı
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Atakent Mahallesi’ne yapılan sosyal konutlarla ile ilgili ihale süreci tamamlandığını, yüklenici firmanın inşaata başladığını söyledi.

639 konutun yer alacağı projede kreş, kapalı yüzme havuzu ve spor salonu bulunacağını da belirten Çelikcan, sosyal konut projesinin Yüreğir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük yatırım olduğunu kaydetti.

Çelikcan, "Uzun uğraşlar sonucunda Yüreğirli vatandaşlarımıza söz verdiğimiz Sosyal Konut Projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buralardan şartları uygun olan bütün Yüreğirli vatandaşlarımız faydalanacaktır. Sosyal konutlardan almak isteyen vatandaşlarımızdan bir miktar peşinat alınacak olup, geriye kalanı taksitlendirilecek. Bir kamu bankamızla görüşmemiz tamamlandı. Bizlere en uygun imkanı sağlayacaklar. Bununla ilgili kanun bellidir. Biz de ona göre hareket ediyoruz. Başvuru sayısı konut sayısından fazla olursa noter huzurunda kura çekilişi yapılacaktır. Bütün amacımız vatandaşlarımızın içerisinde her türlü sosyal donatıları olan sıcak bir yuvaya kavuşmalarıdır. İnşaatımız belli bir düzeye geldiği zaman gerekli duyuruları yaparak başvurular alınacak" dedi.

Kaynak: İHA