Ünye'de Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yılı Ordu’nun Ünye ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Ünye'de Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı
Kutlama programı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programında konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bu gün milletimizin tarih boyunca en parlak en anlamlı başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyetinin 94. kuruluş yıl dönümümüzü kutluyoruz. ’Milleti yaşat ki, devlet yaşasın’ felsefesiyle tarihte devletler kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin tabiatına en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi Cumhuriyet rejiminin temelini oluşturmuştur. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Devlet halkın devletidir. Millet varsa devlet vardır. Türkiye Cumhuriyeti 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiştir.15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar milletimizin Cumhuriyeti ne kadar sevdiği ve devletiyle ne kadar bütünleştiğini en somut örneğidir. Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde tüm vatandaşlarımızın bir kez daha cumhuriyet bayramını kutluyorum ”dedi.

Programa, Ünye’nin Dünkü Çocukları adlı grup gösterileriyle damga vurdu. Halk arasında kemer oyunu olarak bilinen gösteri büyük beğeni topladı. Program içerisinde ilköğretim öğrencilerinin düzenlediği gösteriler ilgiyle izlendi. Şiir, kompozisyon, resim dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Düzenlenen kutlama programına tören geçişiyle devam edildi. Klasik araçların ve kamyonların geçişi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA