Trabzon'dan Diyarbakır'a Kardeşlik Köprüsü

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu: Bugün Türkiye, dünya üzerinde insani yardım noktasında en fazla yardım yapan, acıya, derde, sıkıntıya koşan bir devlet, bir millettir. Dünyanın en zengin devleti değiliz ama elhamdülillah gönlü en zengin olan bir milletin evlatlarıyız'

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bugün Türkiye, dünya üzerinde insani yardım noktasında en fazla yardım yapan, acıya, derde, sıkıntıya koşan bir devlet, bir millettir. Dünyanın en zengin devleti değiliz ama elhamdülillah gönlü en zengin olan bir milletin evlatlarıyız." dedi.

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der), Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) ve Trabzon Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonunca düzenlenen "Kardeşlik Köprüsü" etkinliği kapsamında "Güneydoğu ile Doğu Karadeniz Arasında Kardeşlik Köprüsü Projesi" Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Büyükşehir Öğretmenevi ASO Toplantı Salonu'ndaki etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, kardeşliğin gelişmesi ve güçlenmesi noktasında bu buluşmaları önemsediğini dile getirerek Diyarbakır’ın birçok medeniyete beşiklik eden kadim bir kent olduğunu ifade etti. Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Diyarbakır peygamberler şehridir. Hz. Zülküf ve Hz. Elyesa Harun Nebi'nin makamı ve mekanı burada. Bunların ötesinde bilinen ve bilinmeyen binlerce hak aşığı, evliyanın, enbiyanın makamı var. Diyarbakır kapılarından girilirken abdest alınarak girilen bir şehirdi. Bu mana ve anlam boyutunda Diyarbakır, yaşanması, gelinmesi, görülmesi, hissedilmesi gereken bir şehir."

- İnsani yardımlarda Türkiye'nin önemi

Türkiye'nin en çok insani yardım yapan ülke olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Bugün Türkiye, dünya üzerinde insani yardım noktasında en fazla yardım yapan, acıya, derde, sıkıntıya koşan bir devlet, bir millettir. Dünyanın en zengin devleti değiliz ama elhamdülillah gönlü en zengin olan bir milletin evlatlarıyız. Bu büyük bir gurur ve onurdur. Çünkü biz büyük bir geçmişi temsil etmekteyiz." dedi.

Hem içerden hem de dışardan yapılan oyunlarla Türkiye'nin zor duruma düşürülmesinin amaçlandığını vurgulayan Güzeloğulu, şunları kaydetti:

"Tüm terör örgütlerinin ortak paydası ve hedefi bu. İhanetler peş peşe. Bunun adı PKK, DHKP-C, bunun adı FETÖ, bunun adı şu, bu... Yaşadık, gördünüz, gördük ama hamdolsun, ister terör örgütleriyle, ister ekonomik manipülasyonlarla, ister kendi oluşturdukları içte ve dışta kullandıkları hainlerle ne yaparlarsa yapsınlar, bu devlet ve millet güçlenerek yoluna devam ediyor. Çünkü bu devlet kutlu devlet, bu millet dualı bir millet."

Programa, İl Müftüsü Burhan İşliyen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Trabzon Kur'an Kursları Federasyonu Başkanı Ahmet Özdemir, Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkez Müdür Fatih Çatmakaş, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tayyip Elçi, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA