Toyota, Tokyo Otomobil Fuarı'nda Yeni Modellerini Sergiledi

Toyota, Tokyo Otomobil Fuarı'nda yeni modellerini ve teknolojilerini sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamada Toyota'nın, Uzak Doğu'nun en önemli fuarı olan Tokyo Otomobil Fuarı'nda yeni modellerini ve yeni teknolojilerini sergilediği belirtildi.

İlk kez GR HV Sports ve Tj Cruiser konseptlerinin yanı sıra yeni nesil "Century" modelinin de tanıtımının yapıldığı ifade edilen açıklamada, yakıt hücreli araç konseptleri Fine-Comfort Ride ve Sora'nın da Tokyo Otomobil Fuarı'nda ilk kez beğenilere sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Toyota'nın fuarda büyük ilgi ile karşılanan GR HV Sports konseptinin, otomobillerden keyif almanın farklı yollarını sunan özelliklerle donatıldığı, bu farklı konseptin, spor otomobil heyecanını çevreci özelliklerle birleştirdiği bildirildi.

Toyota Sports 800 ve Supra gibi efsanevi modellerden ilham alan bir tavana sahip olan GR HV Sports'in, Le Mans'ta yarışan TS050 Hybrid'in hibrit teknolojisini kullandığı bilgisi verilen açıklamada, "Toyota'nın fuarda sergilediği bir diğer konsept olan Tj Cruiser ise güçlü bir SUV ile bir kamyonetin genişliği arasında denge sağlayan özellikler barındırıyor. Yüksek taşıma kapasitesine sahip Tj Cruiser, bir SUV aracın avantajlarını da taşıyor." ifadelerine yer verildi.

- Yeni nesil "Century"

Açıklamada, Toyota'nın fuarda sergilediği bir başka model olan yeni nesil "Century"nin usta işçilik ve yüksek kalitesi ile Monozukuri Geleneği'ni sürdürdüğü belirtildi.

Yeni Century'nin lüks bir limuzin için uygun ekipman ve konfor ile geliştirildiği, olağanüstü bir yakıt verimliliği sağlamak için 5.0-litre V8 hibrit güç ünitesi ile desteklendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2014 yılında ilk yakıt hücreli otomobil Mirai'yi sunan Toyota, şimdi de iki yeni yakıt hücreli konsept modeli ile Tokyo’da dikkatleri üzerine çekti. Toyota'nın hidrojen yakıt hücreli konsepti Fine-Comfort Ride, yaklaşık 1.000 km'lik bir menzile sahip. Fine-Comfort Ride, yolcular için de oturma alanını en geniş hale getirecek şekilde tasarlandı. Motorların tekerleklerin içerisinde adapte edilmesiyle birlikte, dört tekerlek mümkün olduğunca aracın köşelerine gelecek şekilde konumlandırıldı. Böylece dengeli ve sessiz bir premium araç ortaya çıkmış oldu. Toyota'nın diğer hidrojen yakıt hücreli konsepti ise bir otobüs. "Sora" adı verilen otobüsün ismi için, dünyanın su döngüsünden esinlenilmiş. Sürücü dahil 79 kişilik kapasiteye sahip bu otobüs sıfır emisyonla çevreye hiç zarar vermezken, yolcuların da konforlu bir otobüs yolculuğu yapmasına imkan tanıyor."

Kaynak: AA