Tekirdağ'da 29 Ekim Coşkusu

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan valilik önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resmi geçit töreni düzenlendi.

Tekirdağ'da 29 Ekim Coşkusu
Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde resmi geçit töreni düzenlendi.

Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kutlamalar kapsamında Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı üstü açık askeri araç üzerinde vatandaşları selamladı.

Kutlama alanında konuşma yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Cumhuriyetimizin varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi Cumhuriyet’tir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine emanet edilmiş en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir. Bu değere her zaman sahip çıkacağımızı belirterek hepimizin Cumhuriyet Bayramını 94. Yılını kutluyorum ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Öğrencilerin yazdığı şiirleri okunmasının ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçiş törenine geçildi. Geçiş Töreninde Türk Silahlı kuvvetlerinin araçları tek tek tanıtıldı.

Öte yandan, valilik çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Kaynak: İHA