SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Açıklaması

Terörün çözümünün sadece silahla olmayacağını belirten SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Silah kullanan teröristlerle elbette silah kullanarak mücadele edilir ama terörden kurtulmak için bütün problemlerin birlikte ele alınması gerekir” dedi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Açıklaması
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Elazığ’da partisinin il kongresine katıldı.

Siyaset sahnesinde en büyük problemin kutuplaşmanın olduğunu belirten SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Kutuplaşma bizi öyle bir hale getirdi ki aileler parçalanıyor, akrabalar birbirinin hasmı haline geliyor. Memleket meselelerinin çözümünde farklı fikirleri olan insanlar olarak birbirimize yaklaşmıyoruz. Birbirimizi hasım olarak görüyoruz, dışlıyoruz, yüzüne bakmıyoruz. Böyle bir ülke ayağa kalkamaz ve problemlerini çözemez. Problemlerimizi çözmek istiyorsak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey aklımızı kullanmamızdır. Düşünüp, farklı kanatlar ortaya çıkarırsak müzakereye mecburuz. Bir masanın etrafında oturup şu problemi nasıl çözeriz diye kavga ile değil farklılıkları zenginlik olarak görerek problemlerimizi çözmeliyiz” dedi.

Kutuplaşmadan kurtulmanın gerekli olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Kutuplaşmadan kurtulmanın yolu konuşabilmek, görüşebilmek birbirimizi dinleyebilmekten geçer ve ülkemizin, orta doğunun, dünyanın menfaatine olan prensiplerle bir arada ittifak edecek noktaya gelebilmek ve o icraatı korumamız gereklidir. Bu kutuplaşmalardan kurtulmak ancak hükümetlerin ve önde gelenlerinin, partiler ile liderlerinin konuşma tarzını değiştirip yumuşatmasıyla olur. Birisine hakaret ederek değil gerçekleri ve o fikirlerin nasıl düzeltilebileceğini ortaya koyarak kutuplamadan kurtulabilinir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan bir terör belasının olduğunu aktaran Karamollaoğlu, “Türkiye, terör belasından bugünkü şartlarda sadece çetele tutularak kurtarılamaz. 15 tane şehit verdik, 25 terörist öldürdük. Sadece bu rakamları duyuyoruz. İnsanlar yakınlarının acısını ciğerlerinde hissediyorlar ama rakamlar kalıyor. Bu acıya artık millet duyarsız kalmaya başladı.

Terörün çözümü sadece silahla olmaz. Silah kullanan teröristlerle elbette silah kullanarak mücadele edilir ama bu bölgenin terörden kurtulması için bütün problemlerini birlikte ele alması gerekir. Ekonomik, sosyal, psikolojik sorunların hükümetler tarafından mutlaka dikkate alınması icap eder” şeklinde konuştu.

Terörün kaynağının Türkiye’nin içinde değil dışarıda olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “İçeride gaflete düşen dağa çıkan insanların esas destekçisi yurt dışındadır. Bugün Amerika, Cumhurbaşkanımız Amerika’ya gittiğinde, Amerika, ‘Sizin terörist dediklerinize biz sizden daha gelişmiş silahları vereceğiz ‘ diyor. Teröristlere 3 bin 500 tır silah verildi.

O silahların bir kısmı bizde yok. Amerika bunu vermeye devam edecek. Türkiye’deki teröristler bitse dışarıdan adam devşirip gönderecekler. Bugünkü haliyle terörü sadece ve sadece silahla öldürmeyi zannetmek gafletten ileriye gitmez, bizi bu beladan kurtarmaz. Dünyanın birçok yerinde terör var yıllardır devam ediyor ama bitirilemiyor. Terörü bitiren ülkeler var onlarda oturup masaya konuşmuşlar. Terörle mücadelede, terörün esas gerekçelerini ele alarak çözmeye çalışalım” diye konuştu.

Kaynak: İHA