Şahinbey Belediyesi'nden Çiftçilere Büyük Destek

Şahinbey Belediyesi çiftçilere destek vermek için Ceylanpınar’dan adlığı 2 bin ton Ceyhan 99 buğday tohumunun ve gübrenin dağıtılması yönünde Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Şahinbey Belediyesi'nden Çiftçilere Büyük Destek
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çiftçilere 2 bin ton Ceyhan 99 tohumu ve gübre desteği verilmesi konusunda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, önderliğinde Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan ile protokol imzaladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere çok önemli bir destekte bulunduğunu belirterek, “Şahinbey Belediyemiz sosyal belediyecilik projelerine bir yenisini daha ekledi. Tohumluk buğday ve gübre ile ilgili Şahinbey İlçesi’nde bulunan 5.000 çiftçiye tohumluk buğdayın yüzde 50’sini, gübrenin de yüzde 80’nini Şahinbey Belediyemiz imzaladığımız protokolle karşılayacak. Bu çok önemli ve büyük bir hizmet. Şahinbey Belediyemiz Çarşamba günü saat 10.00’da o güne kadar müracaat etmiş olan çiftçilerimize tohumluk buğdayını ve gübresini vatandaşlarımıza verecek. Yalnız vatandaşlarımız tohumluk buğdayın yüzde 50’sini gübrenin ise yüzde 20’sini kendisi ödüyor. Bu çok önemli bir hizmet bu hizmetlerinden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere buğdaylık tohum ve gübre desteğinde bulunacaklarını belirterek, “Çiftçilerimizin desteklenmesi bizim için çok önemli. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak bu yıl yeni bir uygulamaya başlayarak, çiftçilerimize 2 bin ton tohumluk buğday ve 2 bin ton gübre desteği sağlayacağız. Buğdaylık tohumun yüzde 50’si, gübrenin de yüzde 80’i belediyemiz tarafından karşılanacak. Toplamda 5 milyon TL’lik bir tutarı olan bu projenin yaklaşık 3 milyon100 bin TL’si belediyemiz tarafından çiftçilerimize hibe olarak karşılanmış olacak. Böylelikle üretimi teşvik etmiş olacağız. Desteğimiz bunlarla sınırlı kalmayacak hayvanların yemleri ve çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da desteklemelerimiz devam edecek” dedi.

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, “Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’nın huzurunda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile çiftçilerimize tohum ve gübre desteği sağlanması yönünde protokolümüzü imzaladık. Bu projedeki en büyük katkı Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun dur. Bu gerçekten büyük bir destek. İki yıldır büyük bir kuraklık vardı. Bu kuraklıktan dolayı çiftçilerimiz mağdur oldular. Şahinbey Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerimizde çiftçilerimizin mağduriyetini anlattık. Kendiside tüm çiftçilerimizin faydalanacağı bir şekilde çalışma yapılmasını istedi ve çok önemli bir destekte bulundu. Bu desteğinden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na öncelikle kurumum ve çiftçilerimiz adına kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA