Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Baykan Açıklaması

'Bir millet liderini, bir lider de milletini bulduktan sonra asla onlara kimse diz çöktüremez. O da Rizeli hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır'

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, "Bir millet liderini, bir lider de milletini bulduktan sonra asla onlara kimse diz çöktüremez. O da Rizeli hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Baykan, Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Sağlık-Sen İl Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in dünya üzerinde zulmün son bulması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehditlere işaret eden Baykan, şunları kaydetti:

"Bir millet liderini, bir lider de milletini bulduktan sonra asla onlara kimse diz çöktüremez. O da Rizeli hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz bu memleketin hayrına bir çivi çakanın, değil elini, ayağını dahi öperiz. Öpmeliyiz ama bu milletin hayrına iş yapıyoruz görüntüsüyle kendi fitnesine, fesatına yol almaya çalışanlardan uzak dururuz. Onları ifşa etmesini de biliriz."

Baykan, Memur-Sen olarak hiçbir zaman siyaset yapmadıklarını, bunu amaç edinmediklerini, ama bir taraftan sendikacılık yaparken bir taraftan da Türkiye'nin Suriye gibi olmamasına çalıştıklarını ifade ederek, "Emin olun bizleri de Suriye gibi yapmaya çalışıyorlar ama bu milleti bildikleri için liderlerini bildikleri için bunu başaramayacaklarını da biliyorlar. Türkiye bugün 3,5 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaparak bunu zaten tüm dünyaya gösteriyor." dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payı hakkına da değinen Baykan, şunları söyledi:

"Er ya da geç yıpranma payı herkesi kapsayacak şekilde kazanılacak ve bunu da yapacak olan Sağlık-Sen'dir. Önümüzdeki günlerde bu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelecek ve burada da en kısa sürede yasalaşması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Amacımız bu yıpranma payından o, bu değil, tüm çalışanlarımızın faydalanmasıdır."

Baykan, Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayarak, vatan uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilere, şükranlarını ifade etti.

Toplantıya, Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta ile Sağlık-Sen'in Rize ve Trabzon temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA