Osmaneli 'De 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Osmaneli 'De 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Osmaneli’de dün Atatürk Anıtı’na protokolün çelenk sunmasıyla başlayan törenler, bugün ilçe stadyumunda gerçekleştirilen etkinlikler ile devam etti. Törene, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin’in vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlamalarıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Çakıcı, Cumhuriyetin 94. kuruluş yılını kutlamanın büyük onuru ve coşkusunun yaşadığını söyledi.

Çakıcı, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıl dönümünü ülkemizin her köşesinde olduğu gibi büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kurup, bizlere bu mukaddes emaneti miras bırakanları, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetin ilanı, sadece bir rejim değişikliğinden ibaret değildir, aynı zamanda bir zihniyet devrimini de ifade etmektedir. Bu zihniyet devrimi, bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanları, ‘tebaa’ olmaktan çıkarıp ‘yurttaş’ olma onuruna ulaştırmış ve egemenliği kayıtsız şartsız asıl sahibine, yani millete vermiştir.” Bu duygu ve düşüncelerim ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve 15 Temmuz 2016 günü kanlarını bu toprağa dökmüş, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Tören, öğrencilerin çeşitli spor gösterileri, halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösterileri ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, öğrencilerin yaptığı resmi geçit ile sona erdi.
Kaynak: İHA