Orman Yangınlara Dikkat Çekmek İçin 10 Bin Adet Meşe Palamudu Dağıttılar

Kütahya’da 6 arkadaş, bir araya gelerek Domaniç yangınına dikkat çekmek için plastik şişelere koydukları 10 bin adet meşe palamudu vatandaşa dağıttı.

Orman Yangınlara Dikkat Çekmek İçin 10 Bin Adet Meşe Palamudu Dağıttılar
Geçtiğimiz günlerde Domaniç ve İnönü’de çıkan yangınları yürekler halen kor iken 6 arkadaş yangınlara dikkat çekmek için bir ara geldi ve ormanlardan toplamış oldukları 10 bin meşe palamudunu plastik şişelere koyarak Cumhuriyet Caddesinde açmış oldukları stantta vatandaşlara dağıttı.

7’den 77’ye herkesin bulunduğu grup adına açıklama yapan Kemal Yarcı, "Biz ormanlarımızı tekrar yeşertmek için böyle bir faaliyet yaptık" dedi.

Arazide çevrede meşe palamudunun bol olduğunu söyleyen Yarcı, "Meşe palamudunu toplayarak böyle bir bilinç vermek istedik. İnsanlar çoluğuyla çocuğuyla birlikte meşe palamudunu fide haline getirecekler ve daha sonra da çocukları ile birlikte anne babalar fideleri toprak ile buluşturacaklar. Maksadımız çöl olmasın bizim" diye konuştu.

Projeye 6 kişilik bir arkadaş grubu ile kararlaştırdıklarını aktaran Kemal Yarcı "Eğer Dumlupınar üniversitesi rektörünün de onayı ile biz bu projeyi üniversite öğrencileri ve ilk okul öğrencilerini bir araya getirerek iki jenerasyonu bir araya getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA