MMG Genel Başkanı Balta Açıklaması

'Bu ülkeyi oluşturan insanlar olarak hepimiz bir bütünüz, beraberiz, akrabayız, din kardeşiyiz. Birlikte el ele vererek, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak görevimiz var'

Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) Genel Başkanı Osman Balta, "Bu ülkeyi oluşturan insanlar olarak hepimiz bir bütünüz, beraberiz, akrabayız, din kardeşiyiz. Birlikte el ele vererek, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak görevimiz var." dedi.

MMG Genel İdare Kurulu toplantısı için Diyarbakır'a gelen Balta, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın ülkenin göz nuru, birlik ve beraberliğin simgesi bir il olduğunu söyledi.

Kente geldiklerinde buranın bir selam şehri olduğunu daha iyi hissettiklerini belirten Balta, şunları ifade etti:

"Birbirimizin arasına birtakım fitne fesat faaliyetleri, fiiliyatları katmaya çalışıyorlar ama milletimizin bilmesi gereken bir şey var. Bu ülkeyi oluşturan insanlar olarak hepimiz bir bütünüz, beraberiz, akrabayız, din kardeşiyiz. Birlikte el ele vererek, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak görevimiz var."

Bu anlamda da sivil toplum örgütlerinin ülkenin kalkınması hususunda önemli misyon üstlendiğini dile getiren Balta, MMG olarak bu bilinçle faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı.

Balta, Diyarbakır'ın tarihi anlamda önemli bir şehir olduğunu ve yapılan restorasyon çalışmalarıyla Hz. Süleyman Camisi çevresindeki kentsel dönüşümün güzel yapıldığını gördüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA