MEDAŞ, Konya'da Elektrik Mühendisleri Ve Tesisatçılarla Buluştu

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) mevzuat değişikliği nedeniyle uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Konya’da elektrik mühendisleri ve elektrik tesisatçıları ile bir araya geldi.

MEDAŞ, Konya'da Elektrik Mühendisleri Ve Tesisatçılarla Buluştu
MEDAŞ’ın hizmet verdiği illerde düzenlenen "FEN Adamları Bilgilendirme Toplantısı"na bu kez Konya ev sahipliği yaptı. MEDAŞ yetkililerinin toplantıda enerji talepleri, proje onayı ve tesis kabulü konularında yaptığı sunumdan sonra karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Bunun yanında sektör temsilcileri uygulama sırasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş toplatıda yaptığı konuşmada, sorumluluklarının büyük olduğunu söyledi.

Uçmazbaş, "Bir işi yaparken kontrolü yaptığımız kişinin faydasını menfaatini değil, diğer etkenleri de düşünmemiz lazım. Bir, vatandaşı düşünmemiz lazım. İki, devleti düşünmemiz lazım. Eğer ki biz bir kontrolü eksik yaparsak, bundan vatandaş zarar görecektir veya kontrolü iyi yapmadığımızdan dolayı bir süre sonra gereksiz yatırım yükümlülüğü ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bir iş yapılıyorsa bu iyi yapılmalı ve kontrol edilmesi gerekiyorsa da bunu iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor ki, ilerde problemlerle karşılaşmayalım. Bu bizim içinde bulunduğumuz sektörün gereği. Kısacası işimizi iyi yapmamız gerekiyor, sorumluluğumuz büyük" diye konuştu.



"Hizmet kalitesini her geçen gün artırıyoruz"

Hizmet kalitesinin her geçen gün arttırmak için çalışmaların daha da hızlandığını belirten Uçmazbaş, "MEDAŞ özelleştirileli 8 yıl oldu, 2009 yılında özelleştirildi. 2017 yılına geldik. Biz 8 yıldan bu yana hizmet kalitesini her geçen gün arttırdığımıza inanıyorum. Arıza sayısına baktığımızda sadece son 1 yıla içerisinde orta gerilimde yüzde 30’a yakın azalma var. 2017 yılını 2016 yılı ile karşılaştırdığımızda alçak gerilimde yüzde 27’ye yakın düşme var, yaptığımız bakımlarla arkadaşlarımızın çalışmalarıyla inşallah bu rakamlarda daha çok iniş olacak" dedi.

Elektrikçi Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Osman Yeşilyurt ise, okuldan mezun olan elektrik teksinyenlerinin mesleki yeterlilik sınavına tabii tutulacağını hatırlatarak, "Orada hem performans sınavına hem de teorik sınavlar olacak. Sektör artık bu işi bilinçli yapacak. Bilinçli yapmak içinde kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bakın yaptığımız meslek marangozluk, berberlik veya kahvecilik değil, elektrik mesleği yapıyoruz. Sektör o kadar hızlı gidiyor ki sizde kendinizi geliştirmek zorundasınız. Size kim verecek bu geliştirmeyi? Okul döneminizde öğrendiniz, biz de öğrendik. Eğitiminizi artık odalar verecek” şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıya, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Tüketici Hizmetleri Müdürü Mustafa Sağlam, Proje ve Kamulaştırma Müdürü Ethem Konar, Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Yeşildaş, MEDAŞ yetkilileri ile Konya’da çalışan elektrik mühendisleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA