Lösemili Çocukların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

ANKARA – Ankara’da kanser tedavisi gören çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Yardım Gönüllüleri Topluluğu Başkanı Emrah Altuntaş, “Gönüllü olmak, zorunlu olmadan sorumlu olmaktır” dedi.

Lösemili Çocukların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Başkent’te Gazi Hastanesinde kanser tedavisi gören çocuklardan kimisi tedavi süresince aylarca evine gidemiyor, hatta bazen enfeksiyon bulaşmaması için hastaneden dışarı bile çıkamıyor. Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu da bu kapsamda farkındalık etkinliklerine her fırsatta devam ediyor. Her yıl düzenli olarak tüm özel günlerde anlamlı etkinlikler gerçekleştiren Yardım Gönüllüleri ailesi, 29 Ekim’de lösemili çocukları unutmadı. Çocukların Cumhuriyet Bayramını kutlamak üzere topluluğun hazırlıkları bir gece öncesinden başladı.

Gönüllüler, kanser tedavisi gören çocukların bulunduğu katları balon, bayrak ve çeşitli malzemelerle süsledi. Çocuklar 29 Ekim sabahına boş koridorları renklendiren görüntülerle uyandı.

Yardım Gönüllüleri Topluluğu Başkanı Emrah Altuntaş, "6 yıldır Gazi Üniversitesi içinde kanserli çocuklara, engelli çocuklara, köy okullarına, kimsesiz çocuklara yönelik çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Özellikle Gazi Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastası çocuklarla birebir, hafta içi etkinliklerimiz oluyor, onlara çeşitli hediyeler ve pijama takımı gibi ihtiyaçları veriliyor veya kan gerekli olduğunda destek oluyoruz. Bugün de etkinliklerimizden birisi olan Cumhuriyet Bayramını kutlamak için kanser tedavisi gören çocuklarımızla bir araya geldik" ifadelerinde bulundu.

Gazi Üniversitesi’nin bir topluluğu olarak güzel etkinliklere imza attıklarını belirten Altuntaş, “Bu güzel faaliyetlerimizde bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Gönüllü olmak, zorunlu olmadan sorumlu olmaktır. Bizim aramızda yer alabilmek için tek şart, gönüllü olmaktır diyoruz” şeklinde konuştu.

Gönüllüler her bir çocuğa kendi yaş aralığına uygun oyuncaklar ve diş fırçası, pijama gibi çeşitli hediyeler dağıttı.

Gün boyu süren etkinlikte çocuklar müzik dinletisiyle de eğlendi. Çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu.
Kaynak: İHA