Kulu'da Cumhuriyetin 94. Yıldönümü Kutlandı

Konya’nın Kulu ilçesinde Cumhuriyetin 94. Kuruluş Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kulu'da Cumhuriyetin 94. Yıldönümü Kutlandı
Kulu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selvi’nin Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Kaymakam Mehmet Uğur Arslan, makamında kutlamaları kabul etti.

Kutlamalar Cumhuriyet Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Okul Müdürü Sezgin Alp, “Bu vatan , vatan vatan diye kundaktaki çocuğu ile cepheden cepheye koşan anaların yurdudur, Anadolu’dur. Bu özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin,canlarını hiçe sayanların, düşmanın topuna ,güllesine göğsünü siper edenlerin yurdudur. Aziz milletimiz canıyla, kanıyla bu mücadeleye katıldı.

Herkeste aynı inanç ve duygu ,herkeste aynı söz vardı ‘Ya istiklal ya ölüm’verilen bu sözle Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edildi. Türkiye Cumhuriyeti, milletle içte ve dıştaki hainlere dış mihrakların üst akılların maşa olarak kullandığı adı birbirinden farklı terör örgütlerine karşı mücadele etmeye devam etmektedir. Bu mücadeleyi beraber olarak üzerimizde oynanan karanlık oyunları bozarak 15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsünde canımız ve iman dolu kalbimizle planları yapanların tuzaklarını geri püskürterek tuzaklarını başlarına geçirerek azim ve kararlılıkla sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin ilanı tiyatrosu, öğrenciler tarafından okunan Cumhuriyet ile ilgili şiirler, oratoryo, slayt gösterileri ve koro seslendirmeleriyle kutlama programları sona erdi.
Kaynak: İHA