İspir'de Protokol Ve Güvenlik Güçleri Horon Oynayarak Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Erzurum’un İspir ilçesinde protokol ve güvenlik güçleri horon oynayarak Cumhuriyet Bayramını kutladı.

İspir'de Protokol Ve Güvenlik Güçleri Horon Oynayarak Cumhuriyet Bayramını Kutladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’un İspir ilçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü törenleri ilçe Kaymakamı Faruk Erdem’in sabah kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Tören alanına geçen Kaymakam Faruk Erdem, Garnizon Komutanı Personel Astsubay Başçavuş Ertuğrul Ergün ve Belediye Başkanı Osman Çakır öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Faruk Erdem, "Bugün şan ve şeref dolu yüce Türk milletin işgale karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verilişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip, modern Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümüdür. Bugün cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Erdem, törene katılan öğrencilere ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünü hatırlatarak cumhuriyete sahip çıkmalarını istedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi gösterilerinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Cumhuriyet Bayramı halk oyunları ile renkli görüntüler oluştu.

Kaymakam Faruk Erdem eşliğin’de Belediye Başkanı Osman Çakır Garnizyon Komutanı ve diğer kurum amirleri eşliğinde horon oynandı.
Kaynak: İHA