Hatipoğlu, Gümüşhane'de Konferansa Katıldı

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üyesi ve ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gümüşhane Belediyesi'nin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlediği "El Metin" isimli konferansa katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Hatipoğlu, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin memleketi olan Gümüşhane'de gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (S.A.V) sıfatlarından olan El-Metin'in sarsılmaz, kudret ve kuvvet sahibi anlamına geldiği bilgisini vererek, Hz. Muhammed'i sevmenin önemine işaret etti.

Hatipoğlu, "İman ona sonsuz ve kayıtsız teslimiyeti gerektirir. Aklınızı ve imanınızı sadece 2 şeye teslim edin. Biri Allah’a ve Kur’an, ikincisi Hz.Muhammed’e. Onun dışında hiçkimseye aklınızı vermeyin." diye konuştu.

Tevazunun insanın iman ve inanç gücünü artırdığını ifade eden Hatipoğlu, "Kibir insanı küçültür. Halkın içine girmeniz sizi yüceltir. Hepiniz meslek erbabı olacaksınız. Halkın içine girin. Sadece kürsünün adamı olmayın. Cemaatle kucaklaşın, karşı kaşıya değil bir araya gelin. Onların anlayacağı dille konuşun." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği konferansa, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve davetliler katıldı.

Program sonunda Hatipoğlu'na plaket takdim edildi.

Kaynak: AA