Genç Çiftçi Projesinde Serada Üretime Başlandı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, “Genç çiftçi projesi” kapsamında yapılan serada üretim başladı.

Genç Çiftçi Projesinde Serada Üretime Başlandı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla, projesi kabul edilen 18 - 40 yaş aralığındaki birçok çiftçiye 30 bin TL hibe desteği verildi.

Bu kapsamında projesini Birecik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne sunan ve projesi Haziran 2017’de kabul edilen Susa Kaya, aldığı hibe desteği ile Birecik’e bağlı Sumaklı Kırsal Mahallesinde 500 metrekarelik alana sera kurdu. Salatalık yetiştiriciliği ile üretime başlayan genç çiftçi ve ailesi, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, Birecik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kandamar, Birecik İlçe Jandarma Komutanı Harun Çetinkaya, Birecik İlçe Emniyet Müdür Vekili Bayram Akşit ve daire amirleri ile beraber kurulan serayı ziyaret edip, incelemelerde bulundu. Genç Çiftçi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Perçi, girişiminden dolayı genç çiftçi Susa Kaya’yı tebrik edip, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA