Foça Bağarası'nda 29 Ekim Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Foça Belediyesi ve Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği işbirliği ile konser düzenlendi. Şef Atabey Aydın yönetimindeki Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Anadolu ve Rumeli türküleri seslendirildi.

Foça Bağarası'nda 29 Ekim Coşkusu


Yaklaşık bir saat süren konserde, aralarında; ‘Sarı Zeybek’, ‘Manastırın Ortasında’, ‘Aman Bre Deryalar’, ‘Mavrova’, ‘Bir Fırtına Tuttu Bizi’ ve ‘Bülbülüm Altın Kafeste’nin de bulunduğu eserlere yer verildi.

Konserin sonunda birlikte söylenen ‘İzmir Marşı’ esnasında, Türk bayraklarını sallayıp tempo tutan dinleyiciler, duygu ve coşku dolu anlar yaşadı.

"Mutluyuz, gururluyuz"

Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosuna ve Şef Atabey Aydın’a teşekkür çiçeği takdim eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde, onun ilke ve inkılaplarının yolunda, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Bu anlamlı gecede, unutmamamız gereken çok önemli bir unsur var; Ulu Önderimiz, kadınlarımıza olduğu kadar gençlerimize de çok büyük önem vermiştir. Bu anlamda Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Nail Özkan’a ve değerli yönetim kurulu üyesi gençlerimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Gelecek aydınlıktır, gelecek Atatürk geleceğidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum’’ dedi.



Teşekkür belgesi

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Özkan’a, Bağarası’nda düzenlenen 29 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katkıları için teşekkür belgesi sundu. Bağarası Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen konsere; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Özkan, Merkez Jandarma Karakol Komutanı J. Kd. Bçvş. Mesut Ertekin, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA