Fatsa'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü törenle kutlandı.

Fatsa'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Tören öncesinde Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı makamında kutlamaları kabul etti. Fatsa Hükümet Konağı Önünde 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşen bayram kutlamaları Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Hüseyin Anlayan’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Daha sonra ise Kaymakam Mehmet Yapıcı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Kaymakam Yapıcı konuşmasında, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği yolda kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Türkiye Cumhuriyeti artık dünya milletlerinin onurlu bir üyesidir. Cumhuriyeti kuranlar bizlere yeni bir devlet, mutlu bir gelecek, aydınlık yarınlar armağan etmişlerdir. Bizlere düşen Cumhuriyetimizi yeni eserlere yücelterek genç kuşaklara gurur duyacakları bir ülke bırakmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Cumhuriyet konulu konuşmalar yapıldı. Şiirlerin okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde öğrenciler tarafından taekwando gösterileri düzenlendi.

Törende Sakarya Ortaokulu ve Halk Eğitim Merkezi tarafından folklor gösterileri düzenlendi.

TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri Cumhuriyet konulu karegrofisi beğeniyle izlendi. Törende Cumhuriyet konulu ilkokul 3. ve 4. sınıflar düzeyinde resim; 5.6.7 ve 8. Sınıflar arasında düzenlenen kompozisyon ve lise düzeyinde ise şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Tören resmi geçit ile son buldu.
Kaynak: İHA