Fas'ta Uluslararası Sempozyum

Kazablanka'da cuma günü başlayan 'Hazreti Peygamber'in hayatı ve ılımlılığın teşvik edilmesi' konulu sempozyum sona erdi.

Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen "Hazreti Peygamber'in hayatı ve ılımlılığın teşvik edilmesi" konulu sempozyum sona erdi.

Dünya Ilımlılık Forumu, 2. Hasan Üniversitesi ve El-Mesar Derneği tarafından düzenlenen sempozyumun kapanışında konuşan moderatör Muhlis es-Sebti, toplantıda, "din ve uygarlıkların birlikte yaşaması" adlı bir sözleşmesinin kabul edilmesi tavsiyesinde bulunulduğunu belirtti.

Sebti, sempozyumda ayrıca "nesillere ılımlılık ve itidal duygularını kazandıran eğitim ve öğretim müfredatının gözden geçirilmesi ihtiyacının vurgulandığını ve İslami araştırmalar, şeri ilimler, sosyoloji ve hukuk alanlarında Hz. Muhammed'in tasarruflarıyla ilgili bir ilim dalının ortaya çıkarılması ve okutulması önerisinde bulunulduğunu" aktardı.

Cuma günü başlayan sempozyuma katılan akademisyen ve araştırmacılar, İslam düşüncesinde yenilenmeye çağırarak, yenilenmeyle krizlerden çıkılabileceği ve sorunların çözülebileceği vurgusu yapmıştı.

Kaynak: AA