Edirne'de Görkemli Cumhuriyet Resepsiyonu

Edirne’de, Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla Edirne Valisi Günay Özdemir, resepsiyon yemeği düzenledi.

Edirne'de Görkemli Cumhuriyet Resepsiyonu
Edirne Lalezar Tesisleri’nde Edirne Valisi Günay Özdemir ve eşinin ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, kamu kurum temsilcileri, siyasi parti il yöneticileri, şehit aileleri ve gaziler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Resepsiyonu’nda pasta kesimi öncesi yaptığı konuşmasında, “Milli ve manevi değerler için canını, kanını son damlasına kadar vererek, bu değerlerini koruma konusunda her türlü hassasiyeti gösteriyorlar. Geçmişte gösterdikleri gibi bugünde gösteriyorlar, gençlerimiz gelecekte de gösterecekler. Biz bundan eminiz. Çünkü Edirne’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması esnasında ben şunu gördüm, bütün Edirne halkım milli ve manevi değerlerine o kadar bağlı ki bu bayramı geçen bayramlardan çok daha heyecanlı ve çok daha zevkli bir şekilde hem yaşadı hem de yaşattılar” dedi.

Vali Özdemir’in konuşmasının ardından 10. Yıl marşı eşliğinde, Türk Bayrakları coşkuyla sallanarak, Cumhuriyet Bayramı pastası kesilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA