Cumhuriyetin 94'Üncü Yaşı Fethiye'de Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94’üncü yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. İlçede törenler Kaymakam Muzaffer Şahiner’in, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyetin 94'Üncü  Yaşı Fethiye'de Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama töreni Fethiye’de hava yağmurlu olması sebebiyle kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Fethiye Belediyesi Zabıta müdürlüğünün dağıttığı Türk bayrakları ile tribünler ay yıldız coşkusu yaşadı. Fethiye kapalı spor salonundaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çağlayan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demilelli, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kapalı spor salonundaki tören Kaymakam Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sedat Karabay ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın, öğrencilerin ve törene katılan halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Kaymakam Şahiner Konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin, herkese sunulmuş, emanet verilmiş en büyük ve en kutlu armağan olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin millet olduğunu vurgulayan Şahiner, “Başta Cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnetle, şükranla yad etmek boynumuzun borcudur. Türk Milleti Cumhuriyeti ve demokrasiyi benimsemiş ve bütün değerlere sımsıkı sarılmıştır. Devlet halkımızın devletidir. bütün iradeler ve her türlü yönetimin kaynağı milletimizin iradesidir.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilçedeki öğrenciler arasında yapılan, resim fotoğraf ve şiir yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlk Okul öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA