Cumhuriyet İçin Yürüdüler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Zonguldak Valiliği tarafından doğa yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet İçin Yürüdüler
Cumhuriyet yürüyüşüne Vali Çınar başta olmak üzere Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elvanpazarcık Beldesinde bulunan kent ormanda yaklaşık bin 300 kişinin katılımı ile 5 kilometre yol yürüdüler. Tedbir amaçlı 112 Acil ve AFAD ve UMKE ekipleri hazır bulundu. Yürüyüşün ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Doğa yürüyüşünün geniş katılımlı gerçekleştiğini ifade eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Bugün Cumhuriyetimizin 94. yılını hep birlikte kutladık. Daha önce planlanan bir doğa yürüyüşünü şu an noktaladık. Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Meteorolojinin fırtına ve yağmur uyarısına rağmen halkımız büyük rağbet gösterdi. En az bin 200 katılım var. Bu bir başlangıç halkımızdan görüş ve öneri alarak önümüzdeki yıllarda çeşitli etkinliklere geliştirerek bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. Halkımız hem Cumhuriyet coşkusunu yaşarken o gün sporunu yapmış, oksijenin almış ve eğlenmiş olarak evlerine dönecekler. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA